Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
TIPS

Jangan ambil mudah, 8 Tanda Rumahtangga Anda Terkena Sihir.

Sihir adalah perbuatan yang berkaitan dengan jin yang menyebabkan perubahan secara mendadak tanpa diketahui sebabnya.

Sihir juga merupakan perantaraan di antara tukang sihir dan syaitan yang mensyaratkan si tukang sihir tersebut agar melakukan perbuatan haram dan syirik di samping menyerahkan segala ketaatan kepadanya demi memperolehi bantuan dan pertolongan yang dihajatkan.

Antara tanda-tanda hubungan suami isteri jadi kacau akibat gangguan jin ataupun sihir:

Suami atau isteri atau kedua-duanya sekali tidak berasa hendak melakukan hubungan seks. Jika berlaku hubungan pun, sangat kurang nikmatnya.
Suami (atau ada juga isteri) berasa sangat rimas berada di rumah tetapi berasa tenang apabila berada di luar rumah. Isteri (atau ada juga suami) berasa sangat tidak selesa apabila pasangannya pulang ke rumah.
Suami atau isteri terlihat pasangannya kelihatan hodoh.

4.Mudah bertengkar walaupun dalam hal-hal yang kecil.

Suami berasa mudah untuk memberi cerai, ataupun isteri mudah untuk meminta cerai apabila berlaku perbalahan.
Suami atau isteri sering diganggu mimpi-mimpi buruk.
Suami atau isteri beberapa kali melihat lintasan atau bayangan sesuatu di dalam dan di sekitar rumah.
Suami atau isteri sering mengalami kesakitan yang tidak jelas puncanya seperti sakit kepala, sakit di perut, sakit kaki tangan dan sebagainya.

Sekiranya ada tanda-tanda di atas, ADA KEMUNGKINAN suami isteri itu terkena gangguan jin ataupun sihir.

Antara ikhtiar yang boleh dibuat untuk menyelesaikan masalah ini, suami isteri ataupun kedua-duanya ataupun pihak lain hendaklah mendapatkan rawatan dan saranan perawat.

Selain itu, boleh juga diusahakan sendiri agar gangguan dan sihir itu menjadi lemah (dan mungkin juga terbatal terus atas izin Allah) dengan cara:

Pastikan tidak ada gambar-gambar dan lukisan makluk bernyawa yang dipamerkan (di dinding, almari, meja dan lain-lain). Begitu juga dengan patung-patung kecuali patung mainan anak-anak. Gambar dan patung yang dipamer merupakan tarikan yang kuat kepada jin-jin, dan menjauhkan para malaikat daripada berkunjung ke rumah kita.

Tambah ibadah seharian. Biasakan buat amalan-amalan sunat. Bacalah Al-Quran setiap hari dengan menatapnya, walaupun sekadar satu ayat.
Banyakkan memohon ampun atas dosa-dosa silam dan terkini, dan berusaha buat perubahan dengan meninggalkan terus perlakuan-perlakuan berdosa itu. Apabila dosa-dosa kita terampun dan terhapus, doa dan harapan kita mudah untuk dikabulkan Tuhan.

Elakkan daripada berkumandangnya lagu-lagu dan bahan tontonan yang tidak mendekatkan kita dengan agama. Perkara-perkara ini mengundang kehadiran jin-jin.
Wujudkan majlis taklim harian di rumah. Suami atau isteri kumpulkan ahli keluarga lalu dibacakan bahan agama selama lebih kurang 5 ke 10 minit sehari.

Contohnya beli apa-apa buku yang mudah (seperti buku hadis), seorang bacakan (sepotong hadis contohnya) secara lantang manakala yang lain-lain mendengarnya. Walaupun majlis ini kecil dan singkat, tetapi ia sangat kuat menarik kunjungan para malaikat, dan mengecewakan syaitan-syaitan.

Ahli keluarga yang lelaki (suami dan anak-anak) yang tidak ada sebarang urusan penting, hendaklah berusaha agar dapat solat fardhu berjemaah di masjid ataupun di surau kerana ia adalah tuntutan.

Mengadakan kenduri doa selamat jika berkemampuan.

Akhirnya, banyakkan berdoa kerana doa itu senjata orang-orang beriman.

Sumber : islamituindah.com.my

KONGSIKAN DOA UNTUK ELAK SIHIR TAFRIQ ( PEMISAH SUAMI ISTERI )

Assalamulaikum.. Sihir tafriq adalah sihir yg digunakan untuk memisah pasangan suami isteri yang baru berkahwin dan ada juga kepada pasangan yang sudah lama berkahwin. Sebabnya kerana sakit hati atau hasad dengki (PHD) kepada pasangan ini yang hidup aman dan bahagia.

Hati orang kita tak tahu. Dihadapan kita nampak baik sahaja tetapi dibelakang kita, niat jahat mereka setelah tengok suami-isteri ini dengan kehidupan yang bahgia dan diberi Allah rezeki yang melimpah.

Doa ini jika diamalkan selain dapat mengelak sihir tafriq, sebagai doa mengekalkan kebahagiaan rumahtangga sehingga akhir hayatnya kecuali berpisah kerana kematian.

Dari Jabir RadhiyaALLAHu berkata: RasululluLLAH SAW bersabda:

“Sesungguhnya Iblis meletakan singgahsananya di atas air, kemudian ia mengirim pasukannya. Serendah-rendah mereka adalah yang paling besar dalam melakukan godaan/gangguan. Seorang dari mereka berkata “saya telah melakukan perkara ini dan itu”, maka berkata Iblis “kamu tidak melakukan apa-apa”, Kemudian seorang lagi datang dan berkata “Saya tidak meninggalkannya (manusia) sehingga saya pisahkan antara suami dan isterinya”, Iblis berkata “Ya, kamulah (yang betul hebat)” (Riwayat Muslim)

Amalkan ketiga-tiga ayat ini setiap kali selepas solat wajib. Mohon padaNya supaya dipelihara dan dilindung oleh niat jahat orang.

*Ayat Doa yang pertama :

Maksudnya:

Setelah mereka campakkan (benda-benda itu), Nabi Musa berkata: “Apa yang kamu datangkan itu, itulah sihir sesungguh Allah akan mendedahkan kepalsuannya (dengan mukjizat yang dikurniakanNya kepadaku) sesungguhnya Allah tidak akan menjayakan perbuatan orang-orang yang melakukan kerosakan. (Surah Yunus ayat: 81)

*Ayat Doa yang kedua :

Maksudnya:

Tidak ada sesiapapun selain Allah yang dapat menahan atau menghapuskan huru-hara “hari kiamat” itu. (Surah Najm: ayat: 58)

*Ayat Doa yang ke tiga :

Maksudnya:

Dialah Yang Awal dan Yang Akhir, Yang Zhahir dan Yang Bathin; dan Dia Maha Mengetahui segala sesuatu. (Surah Al-Hadid: ayat: 3).

P/S : Yakinlah segala yang berlaku adalah atas izin Allah SWT. Bukan bomoh atau syaitan yang berkuasa menentukan sihir ini. Perbuatan yang baik diminta, syurga balasannya. Perbuatan yang jahat dipohon, neraka tempatnya.

Kredit: Doa Elak Sihir Pemisah

Berhati-Hati Dengan Sihir Pemisah ! -Sebabkan Rumah Tangga Akan Kucar Kacir

Asalnya datang untuk berubat ikhtiar hamil, namun lain pula perkhabaran yang diperolehi apabila pasangan ini dimaklumkan bahawa mereka terkena sihir pemisah. Menurut Pusat Perubatan Islam Al-Mujahidin, sihir tersebut adalah angkara dari bekas suami kepada wanita berkenaan yang dipercayai masih menyimpan dendam terhadapnya.

Bagaimanapun, pasangan berkenaan tidak mengetahui perbuatan si pelaku meskipun kerap mengalami gangguan seperti bermimpi hal-hal yang tidak baik, nafsu untuk bersama tersekat dan mereka turut menemui seulas bawang putih yang dicucuk kira-kira 14 batang jarum.

GAMBAR di bawah adalah perkongsian dari pesakit saya sendiri dari Kuala Lumpur. Beliau datang buat rawatan hari Sabtu minggu lepas. Beliau datang untuk rawatan ikthiar hamil pada mulanya. Setelah diruqyah, ternyata si isteri ada gangguan. Rupa-rupanya beliau terkena sihir pemisah. Beliau tidak sedarkan diri ketika dirawat dan semasa tidak sedar beliau menjerit berkata,

“Aku akan buat mereka berdua sampai bercerai dan aku buat mereka sampai bila-bila tiada anak!” 

Setelah diselidik, beliau terkena sihir pemisah oleh bekas suaminya. Setiap kali hendak bersama dengan suami, perasaannya menjadi rimas, nak marah dan gelisah. Si suami pula bila ada nafsu mahu bersama, tiba-tiba menjadi layu tidak bernafsu. Bila berjauhan menjadi rindu dan sayang tetapi bila berdekatan, perkara kecil boleh jadi gaduh besar.

Bila malam, si isteri kerap bermimpi yang suaminya berlaku curang, mimpi bermain dengan bayi, mimpi berada di tempat busuk dan kotor, terjatuh dari tempat tinggi, bermimpi binatang berbisa, mimpi terbang, bersetubuh dengan lelaki yang tidak dikenali dan macam-macam lagi mimpi yang pelik.

Bila waktu siang, bahu tengkuk belikat kerap terasa lenguh, sakit dan berat. Dalam badan banyak angin, kepala kerap sakit, kerap sendawa, kerap kembung perut. Bila dekat dengan suami, bila datang perasaan nak marah, tiba-tiba saja rasa nak marah.

Begitulah yang terjadi pada pasangan berkenaan. Bila saya kata mereka terkena sihir pemisah, alangkah terperanjatnya mereka. Barulah mereka ingat mereka ada terjumpa bawang dicucuk dengan paku di depan pintu luar rumah bila pagi buka pintu. Mereka sempat mengambil gambar objek tersebut. Disebabkan rasa takut, si suami terus membuang benda itu.

Barulah mereka faham selepas rawatan rupa-rupanya bawang yang dicucuk dengan paku itu ada berkaitan dengan sihir pemisah yang mereka sedang alami sekarang. Bawang yang dicucuk dengan paku itu umpama nafsu mereka berdua dikunci, membuatkan pasangan berkenaan menjadi panas.

Saya mendoakan agar pasangan suami isteri ini cepat sembuh dan juga cepat diberi rezeki untuk mendapat cahaya mata yang pertama. Semoga kejadian seperti ini dijauhkan juga dari diri kita dan keluarga kita. Aamiin Ya Allah.

Sumber: Pusat Perubatan Islam Al-Mujahidin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *